Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 août 2016 7 21 /08 /août /2016 08:16
Pierre-André de Vera - POEMES DE CAPÇALERA
Pierre-André de Vera - POEMES DE CAPÇALERA

Pierre-André de Vera - POEMES DE CAPÇALERA

***FERME d'ESCOUMS, NYER


à celles et ceux qui se sont intéressés de près ou de loin au chantier en cours :


Bonjour,


Nos installations photovoltaïques sont en service depuis le 13 juillet dernier.


Dimanche prochain 21 aout, de 10 h à 22 h, si le coeur vous en dit, nous vous accueillerons avec grand plaisir aux Embriagues sur le chantier.
Venez accompagnés, en famille et/ou avec des amis.
Quelques coopératrices et coopérateurs vous auront préparé des repas avec délicatesse et produits locaux bios dans la mesure du possible.


Accès fléché "Ferme d'Escoums" en jaune sur bois, depuis le carrefour des platanes, avant l'entrée du village.


Avec toute notre amitié.


Pour les 160 coopératrices et coopérateurs,
Guillaume et Jean, les deux présidents


www.fermedescoums.fr


FERME d'ESCOUMS
SIRET 809 648 173 00015 - RCS Perpignan
président : Jean Quilleret


ESCOUMS SOLAIRE
SIRET 810 343 210 00011 - RCS Perpignan
président : Guillaume Husson


Deux Sociétés Coopératives d'Intérêt Collectif
par actions simplifiées, à capital variable


Les Embriagues - 66360 NYER
04 68 05 03 44 - 06 80 07 98 84
*** Musique - CATALOGNE


*** Concert de guitare classique
Récital par Pierre-André de Véra
dans le cadre de la tournée et de l'album "Kaléidoscope"
ce Dimanche 21 Août à 18h00 en l'église de Claira
 

Au programme : œuvres éclectiques et variées :


- Musique latine ( Argentine, Brésils... )
- Musique classique et espagnole ( Chopin, Satie, Albéniz, Tárrega... )
- Arrangements de mélodies catalanes ( Cant dels ocells, Testament d'Amélia... )
-  Musique latine ( Argentine, Brésil... )
- Arrangements de chansons françaises ( Nougro, Piaf... )
- Jazz et compositions originales


Entrée libre participation


- - -POEMES DE CAPÇALERA


**Ed. Barcanova ha publicat el llibre/CD POEMES DE CAPÇALERA, que inclou diversos autors de la Catalunya Nord, de Guillem de Cabestany a Jordi Pere Cerdà, passant per Josep Sebastià Pons i Joan Amade (...i en el CD, hi trobem una adaptació del poema “Perquè has vingut” de Salvat Papasseit, amb la música que hi va posar l’enyorada Teresa Rebull).
 
Miquel Pujadó vol convertir aquest treball en un espectacle itinerant (el 9 de maig es va estrenar amb molt d’èxit al Teatre Romea de Barcelona), i en vol fer una versió pensada específicament per al nord del Pirineu, potenciant els textos dels autors nord-catalans, i incloent un convidat especial de cada localitat (poeta, cantant o actor)


POEMES DE CAPÇALERA
 
UN LLIBRE/CD I UN ESPECTACLE MOLT ESPECIAL DE MIQUEL PUJADÓ
 


Pujadó amb Josep Maria Pou i amb Joan Pera, dos dels dotze actors que han col.laborat en el llibre/CD “POEMES DE CAPÇALERA”
 
Després d’onze àlbums de temes propis, tres més amb les seves adaptacions de Georges Brassens i dues monografies dedicades respectivament a Agustí Bartra i Joan Maragall, Miquel Pujadó torna al camp dels poetes per realitzar un projecte molt especial,la realització del llibre POEMES DE CAPÇALERA. Inclou textos seus sobre més de 90 poetes d’arreu de les terres de parla catalana, ja desapareguts però plenament vigents, i un poema de cadascun). Des dels trobadors com Guillem de Cabestany i Cerverí de Girona al recentment traspassat Joan Argenté, passant pels poetes més coneguts (Ausiàs March, Papasseit, Estellés, Martí i Pol, Palau i Fabre, Espriu...), però també per noms a reivindicar (Josep Gual, Desideri Lombarte, Rafael Catardi, Maria Beneyto, Joan Barceló...) i per escriptors l’obra narrativa o teatral dels quals ha amagat la seva producció poètica (Mercè Rodoreda, Àngel Guimerà, Montserrat Roig). També s’hi inclouen dos cantants desapareguts de nivell literari equiparable als poetes “de llibre”: Guillem d’Efak i Ovidi Montllor (de fet, el primer també té llibres de poemes publicats).
 
El llibre va acompanyat per  un CD enregistrat per Pujadó amb els músics Joan Humet i Manel López.  Conté vint poemes cantats per ell i dotze poemes dits per actors amb els qual Pujadó ha treballat, generalment en els espectacles, dirigits per Carles Canut, que escriu fa uns anys per a la Fundació Romea. Són: Josep M. Pou, Carles Canut, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Olga Suàrez, Joan Pera, Pep Ribas, Ferran Frauca, Toni Sevilla i Enric Majó. Tot un luxe!
 
A partir d’aquest material, Miquel Pujadó presenta l’espectacle POETES DE CAPÇALERA, en el qual interpreta els vint poemes de l’àlbum acompanyat pels seus dos músics, i amb la participació en cada sessió d’un dels actors que han participat en l’enregistrament i/o d’un actor o peta de la zona on es faci l’espectacle, amb una tria de textos que variarà en funció del lloc on tingui lloc l’actuació (es donarà una importància especials a Joan Barceló i a Màrius Torres a les terres de Ponent; a Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Marià Villangómez, Josep M. Llompart, Blai Bonet, Guillem d’Efak, etc, a les Illes; a Joan Timoneda, Ausiàs March Estellés, Maria Beneyto, Joan Fuster, Carles Salvador, etc, al País Valencià; a Josep-Sebastià Pons, Jordi-Pere Cerdà, Joan Amade, etc, a la Catalunya Nord...)
 
 
FÓRMULA 1: PUJADÓ + 1 ACTOR o ACTRIU + 2 MÚSICS (JOAN HUMET –contrabaix- i MANEL LÓPEZ –acordió-)
 
FÓRMULA 2: PUJADÓ + 1 ACTOR o ACTRIU.
 
Nota: sempre que sigui possible, incorporarem a l’espectacle un convidat especial de la localitat (actor, poeta, cantant...)
 
 
Spleen Produccions
 
www.miquelpujado.cat
miquelpujado@telefonica.net
spleen@telefonica.net 
 
 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blogabonnel
  • : Création et information culturelle en Catalogne et... ailleurs.
  • Contact

Profil

  • leblogabonnel
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...

Recherche

Liens