Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 septembre 2022 4 29 /09 /septembre /2022 10:59
Littérature : Prix MARE NOSTRUM - Musée de Gérone : SETEMBRE-EXPO-Cati-Salazar - Cinéma iranien à St-Estève 6/8 octobre
Littérature : Prix MARE NOSTRUM - Musée de Gérone : SETEMBRE-EXPO-Cati-Salazar - Cinéma iranien à St-Estève 6/8 octobre

Littérature : Prix MARE NOSTRUM - Musée de Gérone : SETEMBRE-EXPO-Cati-Salazar - Cinéma iranien à St-Estève 6/8 octobre

Cinéma iranien à St-Estève 6/8 octobre

 

Qui ne connaît les Contes des Mille et Une Nuits ? Les Lettres Persanes de Montesquieu... et la déchéance du Shah et de ses fastes ? La Perse a nourri notre imaginaire depuis des siècles.

Le cinéma iranien naît avec le début du XX° siècle et il connaît une période très active pendant la décennie 1950-1960 avec des films fãrsi, des mélodrames populaires.

Asal Bagheri, spécialiste du cinéma iranien, raconte : « Dans les premières années suivant la Révolution (1979), le monde du cinéma ne voulait pas entendre parler de l'Iran. Les gens pensaient que la République islamique ne tiendrait pas la guerre contre l'Irak (1980-1988) et que le cinéma iranien de cette période serait éphémère ».

Dans un pays où la liberté d'expression et la culture sont soumises à une stricte censure, le cinéma devient l'expression d'une certaine critique sociale et apporte une vision moderne d'une société pleine de contradictions

 

Cinq films:

Jeudi 6 octobre, 20h30 - Film : À propos d'Elly... (2009 - 1h59 - VOSTF) de Asghar Farhadi

Vendredi 7 octobre, 20h30 - Film : Un homme intègre (2017- 1h57 - VOSTF) de Mohammad Rasoulof

Samedi 8 octobre, 14h - Film : Le goût de la cerise (1997 - 1h39 - VOSTF) de Abbas Kiarostami

Samedi 8 octobre, 17h - Film : Yalda, la nuit du pardon (2019 - 1h29 - VOSTF) de Massoud Bakhshi

Samedi 8 octobre, 20h30 - Film : Une séparation (2011 - 1h54 - VF) de Asghar Farhadi

 

Festival Les Toiles en entrée libre et gratuite

 

 

 

 

 

Els Amics del Museu d’Art de Girona organitzen una conversa amb els directors i directores del Museu d’Art per debatre sobre el passat, el present i el futur de l'Associació.

La conversa, conduïda per Joan Gaya, vocal de la Junta dels Amics del md’A, comptarà amb la presència de Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat; i la participació de gairebé totes les persones que han dirigit fins avui el Museu: Joan Surroca, Glòria Bosch, Josep Manel Rueda, Josep Maria Trullén i Carme Clusellas. 

L’activitat forma part del cicle de conferències i converses que s’han organitzant al llarg de l’any 2022 per celebrar els 30 anys de l’entitat gironina.

 

 

Joc de pistes

 

ESCAPE ROOM URBÀ
L'ENIGMA DEL MUSEU!

Dissabte 1 d'octubre, 10.30 h

A cura de: Servei Educatiu del md'A
 

A les sales del Museu d’Art de Girona s’hi amaga un cofre que fins ara mai ningú ha pogut obrir! La vostra missió és localitzar-lo i desxifrar la contrasenya per obrir-lo. Amb un mapa de la ciutat de Girona, haureu d’anar seguint les pistes i resoldre enigmes per tal d’aconseguir les cinc xifres del cadenat i poder obrir el cofre. Amb l’ajuda de la guia que us acompanyarà, fareu un recorregut pels carrers del Barri Vell per descobrir, a través de diversos indrets de la ciutat, cinc obres emblemàtiques de la col·lecció del Museu i els secrets que amaguen.

Edats: de 8 a 13 anys. Els infants han d'anar acompanyats d'una persona adulta

 

 

 

Sols al lluny, sobre l’atzur esclatant, una ratlla blanca es destaca. És l’ona eterna del Pacífic, detinguda per la corona de corall, que volta l’illa on s’esberla escumejant i remorosa.     He fet  un viatge de la mà d’Aurora Bertrana, a la Polinèsia i al seu excepcional recorregut vital. M’he amarat dels colors, olors, sons i emocions descrites per l’autora al llarg de la seva estada a les Illes del Pacífic durant els anys 1926 al 1929 que va plasmar en el seu llibre Paradisos Oceànics. L’atmosfera que es desprèn d’aquesta experiència és la que he volgut traslladar al llenç, mirant de copsar quelcom de l’essència de la natura que descriu magistralment, així com de l’ànima de l’autora, a la que m’he aproximat tant pel gaudi de llegir la seva obra, com pel lligam de parentiu que ens uneix. Aquesta exposició mostra dos mons i dues dones que ens hem retrobat a través del llenguatge universal de l’Art.     Inauguració dijous 22 de setembre, a les 19 h Presentació a càrrec de Mariàngela Vilallonga   Durada de l’exposició: del 22 de setembre al 19 de novembre De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h Centre Cultural la Mercè, Girona.  

 

 

SANTIAGO MATEU I PLA
El dibuixant que estimava Girona

Diumenge 2 d'octubre, 11.30 h

A cura de Núria Casals

 


Santiago Mateu i Pla (Malgrat de Mar 1891-Badalona 1935) és un artista gairebé desconegut, però d’una vàlua considerable en el camp del dibuix, en el qual va arribar a assolir un estil personal i una certa notorietat.

Aquesta és la primera exposició monogràfica que se li dedica, després que un estudi de la historiadora de l’art Núria Casals n’hagi permès conèixer la biografia i localitzar una quantitat considerable d’obres seves. L’exposició prové del Museu de Badalona, que conserva dotze dibuixos de l’artista, mentre que el Museu d’Art de Girona, ciutat amb la qual l’artista tingué molta relació, en guarda també diversos. En aquesta visita especial amb la comissària Núria Casals descobrirem el preciosisme del seu dibuix i el seu talent com a artista.

 Dernière Sélection des Prix Mare Nostrum

Roman - Premiers Roman - Histoire & Géopolitique - Philosophie & Spiritualité 

 
     
         
         
   

Chers Passionnés de littérature, 
 

Nous avons le plaisir de vous présenter la dernière sélection du Prix Mare Nostrum 2022 dans nos quatre catégories.
 

 https://cutt.ly/MVUrW5X 

 

L’annonce des lauréats du Prix aura lieu le vendredi 28 octobre à 10 h 00 au sein des studios d’Ici Beyrouth au Liban pendant "Beyrouth Livres - Festival International et Francophone du Livre".
 

Nous vous souhaitons une belle découverte.

 

Jean-Jacques Bedu - Secrétaire Général des Prix Mare Nostrum.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blogabonnel
  • : Création et information culturelle en Catalogne et... ailleurs.
  • Contact

Profil

  • leblogabonnel
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...

Recherche

Liens