Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 avril 2014 6 05 /04 /avril /2014 09:38

Benjamin photo meditation  avril-5--WB-Maleta-de-Portbou.jpg  Hommage à W.Benjamin, ce samedi 5 avril à Port-Bou - Présentation de la revue "La malette de Portbou" par son directeur. Tertulia avec J. Zimmer, qui tient la chaire WB à Gérone.

 

Je serai présent au Mémorial et au restaurant "Passatges" - Mon livre sur W.Benjamin est en vente à la librairie de Portbou et à la maison de la presse de Cerbère. (12 euros)

JPB

 

Ens plau d’informar-vos de la presentació de la revista La maleta de Portbou, que tindrà lloc a Portbou el pròxim 5 d’abril.

Aquest acte l’organitza la delegació de la Fundació Catalunya Europa a l’Empordà, amb la col·laboració de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili, el Museu Memorial de l’Exili i l’Ajuntament de Portbou.

 

La maleta de Portbou és una revista d’humanitats i economia, de periodicitat bimestral, que s’edita des de la tardor de 2013. La Maleta de Portbou, el director de la qual és el periodista i escriptor Josep Ramoneda, és editada per Galaxia Gutemberg i rep el seu nom en memòria del filòsof judeoalemany Walter Benjamin, el qual es va suicidar a Portbou l’any 1940 quan fugia del nazisme.

 

La presentació de la revista, que anirà a càrrec del seu director Josep Ramoneda, inclourà un petit programa d’activitats tal com es detalla a continuació:

 

12h: des de l’estació de Portbou, ruta Walter Benjamin i Portbou, i visita al Memorial Passatges de Dani Karavan, comentada per Jordi Font (director del Museu Memorial de l’Exili)  i Joan Gubert (cronista oficial de Portbou).

13h: presentació de la revista a la Sala Walter Benjamin, a càrrec de Josep Ramoneda. (Av. Barcelona 7, Portbou)

14h: dinar-tertúlia amb Josep Ramoneda i moderada per Jörg Zimmer (director de la Càtedra Walter Benjamin, UdG) al restaurant Passatges.

 

El preu del dinar és 16 euros

Inscripcions a: emporda@catalunyaeuropa.net

Places limitades

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blogabonnel
  • : Création et information culturelle en Catalogne et... ailleurs.
  • Contact

Profil

  • leblogabonnel
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...

Recherche

Liens