Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 avril 2013 3 10 /04 /avril /2013 17:17

Presentació del documental No darse por vencido, dHenri Belin i Susana Arbizu

no_darse_por_vencido.jpg

 

La memòria de la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme, explicada per un exiliat republicà a París.

 

Henri Belin, un dels directors del documental, acompanyat de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, presentarà aquest treball audiovisual que parla de la recuperació de la memòria democràtica al nostre país, en la veu dun vell republicà exiliat als afores de París. La presentació es farà el 10 dabril a les 18.30 h a la sala dactes del Departament de Governació i Relacions Institucionals. Al final de la projecció hi haurà un torn de paraula obert al públic.

No darse por vencido és un treball que sha realitzat entre França i Espanya. Els autors, parisencs, triant un vell republi com a protagonista donen veu a la problemàtica de la recuperació de la memòria. Situen durant la transició el moment clau de la construcció social de loblit i de la seva institucionalització. Malgrat aquests oblits, ens trobem davant del retrat dun home que continua lluitant contra aquest ordre de coses.

 

Quan? Dimecres, 10 dabril de 2013, a les 18.30 h

 

On?Sala Petita

Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona.

El Memorial Democràtic és una institució de tothom i per a tothom.

 

Què és el Memorial

memorial_gene_150.jpg

 

El Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya és una institució pública que té per finalitat la recuperació, commemoració i foment de la memòria democràtica durant el període entre 1931 i 1980.

Es tracta de la primera institució daquestes característiques a lEstat espanyol.

Estatuts del Memorial Democràtic

El Memorial Democràtic, organisme de la Generalitat de Cataluny

 

Una institució de tothom

En el seu article 54, lEstatut determina que la Generalitat i els altres poders públics han de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya, com a patrimoni col·lectiu que testimoni la resistència i la lluita pels drets i les llibertats democràtiques.

El Memorial Democràtic és lorganisme que dóna resposta a aquest article de lEstatut. És una institució de tothom: persones, entitats i organismes que tenen la voluntat de recuperar la nostra memòria històrica.

Article 54 de l'Estatut de Catalunya |  Llei del Memorial Democrà

******barcelone-noir.jpg  11042012181946.jpg Barcelone Noir

Adriana V. Lopez

Traduit du castillan et catalan par Olivier Hamilton et Carmen Ospina.

Asphalte Noir, 21 € - Paru en juin 2012

Barcelone ne cesse d'être plébiscitée par les touristes du monde entier. Architecture Art nouveau, plage, vie nocturne trépidante, musées, gastronomie : tous les ingrédients sont réunis pour attirer les visiteurs dans la capitale catalane. Mais les dédales de ruelles de la Ciutat Vella, le quadrillage méticuleux de l'Eixample et le front de mer embrumé de la Barceloneta peuvent révéler bien d'autres facettes. Les quatorze nouvelles inédites rassemblées dans cette anthologie dessinent le visage méconnu de la Barcelone d'aujourd'hui, véritable melting-pot, cité de contradictions à l'histoire tourmentée.

l'auteur

Adriana V. López est essayiste, traductrice et directrice d'anthologies. Elle écrit aussi, entre autres, pour le New York Times, le Los Angeles Times, le Washington Post et BookForum. Membre du PEN Club America, elle partage son temps entre Madrid et New York.

Accueil - Asphalte éditions

asphalte-editions.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blogabonnel
  • : Création et information culturelle en Catalogne et... ailleurs.
  • Contact

Profil

  • leblogabonnel
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...

Recherche

Liens