Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 décembre 2013 4 05 /12 /décembre /2013 11:21

Goya-2.jpeg Goya

 

* Point lecture de Vernet Salanque, jeudi 5 décembre à 15h "café con libros", animation gratuite ouverte à tous - Contact : 04.68/52.36.25.


(près de la Marie annexe du moyen Vernet, par chemin de la poudrière, Perpignan)

 

** Lectures et conversation en espagnol - Le point lecture, c'est :

-rencontre avec un auteur

-prêt de livres

-exposition

-contes pour enfant

-animation autour du livre  (Contact : Amapola Garcia)

 

***Lecture de Camus à BARCELONE :

 

PRESENTACIÓ de 

La SETMANA CAMUSIANA  a BARCELONA

La setmana camusiana de Barcelona proposa diferents activitats per commemorar el centenari del naixement d’Albert Camus, alhora que espera fer descobrir altres obres i aspectes menys coneguts de l’escriptor.

Inauguren la setmana camusiana unes jornades d’estudi que s’obriran amb una reflexió sobre el rol de l’heroi en general a la literatura (i especialment en V. Hugo i A. Camus). Tot seguit es proposen quatre sessions dedicades cadascuna a una obra menys coneguda d’Albert Camus, on lectors i apassionats camusians intercanviaran, també amb el públic, la seva lectura i interpretació d’algun fragment de l’obra tractada. Es comprovarà fàcilment que les lectures coincidiran en posar de relleu els aspectes mediterranis i els valors humans vehiculats per totes les obres camusianes.

El monòleg ofert per l’actor J.-P. Schintu aporta, en aquest mateix sentit, la seva interpretació del Primer home. I recordant novament a un altre gran escriptor francès com a defensor dels drets i els valors humans, la clausura de les jornades compararan A. Camus i V. Hugo.

El dia 4 de desembre començaran les activitats a la llibreria Jaimes de Barcelona. Una exposició, instal·lada des del 2 de desembre, de fotografies d’Albert Camus i René Char, fetes per Henriette Grindat, serà el decorat d’una taula rodona, així com, per últim, d’una activitat més festiva, el día 5 de desembre: una lectura col·lectiva de L’Étranger.

 

Journées de commémoration de la naissance d’Albert Camus

Jornades de commemoració del naixement d’Albert Camus

 

déc. 2013 – Institut Français de Barcelone;  le 5 / 12 / 2013

Lectura col·lectiva de L’Étranger

Per a clausurar la setmana camusiana farem una lectura pública del llibre l’Étranger: la lectura s’iniciarà a les 15 hores fins a les 20h30 i els inscrits llegiran el paràgraf assignat en l'idioma que desitgin (inscripcions a  "mailto:llibreria@jaimes.cat" \t "_blank" llibreria@jaimes.cat , indicant per favor l’hora desitjada, o pel facebook).

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blogabonnel
  • : Création et information culturelle en Catalogne et... ailleurs.
  • Contact

Profil

  • leblogabonnel
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...
  • professeur de lettres, écrivain, j'ai publié plusieurs livres dans la région Languedoc-Roussillon, sur la Catalogne, Matisse, Machado, Walter Benjamin (éditions Balzac, Cap Béar, Presses littéraires, Presses du Languedoc...

Recherche

Liens